Motoroptimering

Motoroptimeringar & tilläggstjänster

Här hittar ni information om våra optimeringar, er uppskattade effektökning, priser och information om alla tillägg.

Alla siffror i vår effektguide är en uppskattning på effektökningen. Detta kan skilja från bil till bil och är inget man kan se utan en dyno/rullande landsväg. Våra siffror är tagna från riktiga bilar som körts på dyno med vår mjukvara, men oavsett detta kan man aldrig garantera att bilen kommer uppnå exakt de siffrorna som skrivs i guiden. Det kan bli lite mindre, men det kan också bli mer. En bil kan också ha mindre eller mer effekt original än vad tillverkaren skriver ut. Därför är det viktigt att om man vill veta den exakta effektökningen behöver man köra bilen på en dyno både före och efter optimeringen.

Detta är inget som är exklusivt till oss på NMS utan det är ingen optimeringsfirma som kan garantera exakta siffror på en bil utan en dyno då det är så många parametrar som spelar roll vid en optimering.

Prislista

Här hittar ni våra tjänster som är relaterade till våra optimeringar och de tillägg vi erbjuder i samband med motoroptimeringen. Pris på motoroptimeringarna är baserat på bilens årsmodell och är listat nedan. Premium bilar innefattar bilar såsom BMW M, Mercedes AMG, Porsche och liknande bilar. Premium+ innefattar bilar som är snäppet över, t.ex Ferrari, Lamborghini och liknande. Är du osäker på om din bil klassas som en premium bil så kontakta oss så hjälper vi dig.

Väljer man enbart en tilläggstjänst och inte en motoroptimering så tas en extra avgift ut på 1000:- om kostnaden på tjänsten understiger 1000:-. Det vill säga att om kunden enbart vill göra en EGR Off skulle detta kosta 1995:- totalt.

Steg 1
Endast mjukvara

4495:-

Steg 2
Kräver borttagning av katalysator eller DPF

6900:-

Steg 3
Här går vi steget längre. Enbart din budget sätter gränserna

Enl. ök.

ECO
Fokuserad på att minska bränsleförbrukningen

4495:-

Växellåda
Optimering för växellådan

3495:-

A-Traktor spärr
Hastighetsspärr för a-traktor

4495:-

Tilläggstjänster

Nedan förklarar vi en del av våra tillägg och hur de fungerar. Vissa kräver även fyiska modifikationer på bilen som vi också går igenom. Alla tillägg går ej att göra på alla bilar, har ni frågor eller funderingar kring ett tillägg så kan ni kontakta oss så hjälper vi er.

Ad-blue off

Stänger av bilens ad-blue system. Bilen behöver vara fri från felkoder innan programmering. Kräver i flesta fall fysisk bortkoppling av ad-blue styrenheten.

Launch control

Lägger till launch control funktionen i bilar som stödjer det, t.ex BMW. Kräver inga fysiska modifikationer. Kontakta oss för att se om er bil stödjs. Valfritt varvtal kan ställas in.

SWIRL FLAPS OFF

Stänger av bilens swirl flaps för att förhindra att systemet sotar igen och eventuellt går sönder. Kräver inga fysiska modifikationer. Kan ge en effektminskning.

CYLINDER OFF

Stänger av en/flera cylindrar. Används även för att koppla bort system som automatiskt stänger av cylindrar vid t.ex stadskörning. Inga fysiska modifikationer krävs.

MAF OFF

Stänger av luftmassemätaren. Detta kan behövas på bilar som är mer kraftigt modifierade -eller har en söndrig sensor-. Kräver inga fysiska modifikationer.

TORQUE MONITOR OFF

Stänger av bilens vridmoments-kontrollsystem. Kan förhindra att bilen går in i safemode. Kräver inga fysiska modifikationer. Rekommenderas vid växellåde-optimering.

Decat

Stänger av bilens katalysator. Görs med fördel i samband med Steg 2 optimering. Kräver att katalysatorn är bortplockad eller tömd på innehåll. Ger bättre flöde för avgaserna och ger en ökad effekt på motorn.

NOX off

Stänger av kväveoxidsensorn på bilen. Ger ingen ökad effekt men är ett vanligt fel på en del bilmodeller och ger en tänd motorlampa som symptom. Kräver fysisk bortkoppling av NOx sensorn.

V-max off

Stänger av bilens fartbegränsning. Kan också användas för att låsa bilens topphastighet t.ex vid fartspärr till A-traktor. Kräver inga fysiska modifikationer. Kommer snart till nyare Volvo modeller.

EGR OFF

Stänger av bilens EGR. Förhindrar uppbyggnad av sot i systemet. Kräver inga fysiska modifikationer om ventilen inte är igensotad.

OPF OFF

Stänger av bilens OPF system som är en motsvarighet till en dieselbils DPF. Kräver fysisk bortplockning eller tömning av bilens OPF.

Hot start

Justerar bränsleinsprutet vid uppstart. Detta för att förhindra att bilen inte startar i varma klimat. Kräver inga fysiska modifikationer.

DPF off

Stänger av bilens dieselpartikelfilter. Kräver att bilens DPF är bortplockad eller tömd på innehåll. Ger bättre avgasflöde och ger en ökad effekt på motorn.

Sport display

Uppgraderar -eller aktiverar- bilens sportdisplay för att visa högre siffror på HK och NM. Endast möjligt på vissa modeller. Kräver inga fysiska modifikationer.

Cold start delete

Stänger av en eller flera av bilens motorfläktar vid start för att motorn ska bli varm snabbare. Hjälper bilar som har svårt att starta i kallt klimat. Kräver inga fysiska modifikationer.

Start/stop off

Stänger permanent av bilens start/stopp system som automatiskt stannar bilen vid t.ex rödljus och stadskörning. Kräver inga fysiska modifikationer.

Pops & Bangs

Gör att bilen före och/eller efter gaspådrag smäller från avgassystemet. Görs genom att öka insprut av bränsle vid rätt tidpunkt. Kräver Decat. Fungerar ej på dieselmotorer.

DTC off

Permanent borttagning av felkoder. Kan i sin tur släcka t.ex motorlampa eller andra varningslampor. Åtgärdar inte det bakomliggande problemet. Kräver inga fysiska modifikationer.